ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR BURMA KADAYIF

Burma kadayıf

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Burma kadayıf tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr çiğ burma kadayıf
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 250 gr Antep fıstığı içi
  • 250 gr sadeyağ

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 5~6 damla limon suyu

Burma kadayıf Nasıl Yapılır

Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Şurup kıvamına gelince 5-6 damla limon suyu ekleyin. Çiğ burma kadayıfı uzun bir tezgahın üzerine yayın. Kenarlarını düzelterek içine fıstık içi koyun. Uzun tarafından rulo şeklinde sarın. Tepsinin ortasından başlayıp kendi etrafında çevirerek sarmaya devam edin. Kadayıfın üzerine eritilmiş sadeyağı gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerine hafifçe kızarana kadar pişirin. Kadayıfın yağını süzüp başka bir tepsiye ters çevirerek aktarın. Süzdüğünüz yağı tekrar burma kadayıfın üzerine gezdirin. Aynı ısılı fırında 15 dakika daha pişirin. Şerbeti burma kadayıfın üzerine gezdirin. Tepsiyi ocak üzerine alıp 5 dakika orta ateşte pişirin. Tatlıyı şerbeti çekene kadar tepsi içinde bekletin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.