ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ CEVİZLİ MİNİ KADAYIF TATLISI

Cevizli Mini Kadayıf Tatlısı

Cevizli mini kadayıf tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Mini Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 400 g tel kadayıf
  • 200 g tereyağı

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 400 g iri çekilmiş ceviz içi

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Cevizli Mini Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeniz ne olursa olsun kadayıfınız çıtır olsun.
  • Kadayıfı geniş bir tepsiye alın ve üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip kadayıfın her yerine ulaşması için elinizle ovalayın. Ufak parçalar halinde koparın ve 2 parmağınızın üzerinde çevirip sararak küçük muffin kapları gibi hazırlayın. Ortalarına ceviz içi doldurup, yağlanmış bir tepsiye boşluk bırakmadan dizin. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıflar kızarıncaya kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. 
  • Şerbeti için toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Fırından aldığınız kadayıfların üzerine gezdirin ve şerbetini iyice çektikten sonra toz Antep fıstığı serperek servis yapın.

    Çıtır çıtır cevizli kadayıf tatlısı tarifi için tıklayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!