Patlıcan Silkme
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ege Bölgesi'nde sık sık tüketilen patlıcan silkme, hem ana yemek, hem de meze olarak sunulmaktadır. Patlıcan silkme yapımında patlıcan, domates, sarımsak ve biber kullanılır. Ortalama 35-40 dakikada hazırlanır. Genellikle et yemekleri ile birlikte sunulur. Peki, patlıcan silkme nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, patlıcan silkme tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak boston patlıcan kebabıpatlıcan musakka ve patlıcan reçeli tarifini deneyebilirsiniz.

Patlıcan Silkme Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcan Silkme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına dörde kesip iri küp şeklinde doğrayın. Limonlu ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
  2. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayın. Sarımsakları soyun.
  3. İki domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Kalan domatesleri rendeleyin. Patlıcanları sudan çıkarıp suyunu sıkın ve kâğıt havlu üzerine alın.
  4. Maydanozu temizleyip kıyın. Yayvan bir tencereye soğanları yayın. Sırasıyla sivri biber, patlıcan, sarımsak dişleri ve domatesleri ilave edin.
  5. Zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip orta ateşte karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirin. Tencereyi ara sıra saplarından tutarak silkeleyin.
  6. Su kaynayınca ateşi kısıp 20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tencere Yemekleri Sebze Tarifleri Patlıcanlı Tarifler Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Yöresel Tarifler MasterChef Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Ege Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)