Koenigsberger Köftesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Koenigsberger köftesi, klasik, lezzetli ve soslu Alman köftesi olarak geçer. Bu lezzetli tarifin yapımı da oldukça kolaydır. Eski ekmek, kıyma ve kaparili sos eşliğinde hazırlanır. Koenigsberger köftesi için siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Köfte yemeye doyamayanlar için sömelek köftenapolitan soslu köfte ve minik köfte tariflerine göz atabilirsiniz. 

Koenigsberger Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Koenigsberger Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eski ekmekleri suya batırın ve ardından iyice sıkarak küçük parçalara ayırın. 
  2. Tereyağını tavada eritin ve içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyerek renk alana kadar pişirin. 
  3. Karıştırma kabına pişen soğan, ekmek ve kıymayı alarak karıştırın. Yumurta sarısı, tuz ve karabiberi ilave ederek köfte haline getirin. 
  4. Tencerede suyu, tane karabiberi, defne yaprağını ve gelişi güzel doğranmış soğanı kaynatın. Köfteleri içerisine ekleyerek pişirin. 
  5. Sos için tavada tereyağını eritin, un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. 
  6. Yavaş yavaş köfteyi pişirdiğiniz sudan tavaya ekleyin ve bir yandan çırpın. Toplam yaklaşık 2 su bardağı kadar et suyu eklemelisiniz. 
  7. Kalan bütün malzemeleri ilave edin. 
  8. Köfteleri sosla buluşturun ve servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Köfte Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Alman Usulü Patates Salatası (Kartoffelsalat)
Donauwelle
Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması)
Käsekuchen
Berliner
Himmel und Erde