Tavuk Kanat Tarifleri: 8 Farklı Tavuk Kanat Yemeği
Tavuk kanat nasıl yapılır? Tavuk kanadı nasıl terbiye edilir? İşte, tadı damağınıza kalacak birbirinden lezzetli ve pratik 8 tavuk kanat tarifi:

Tavuk etinin en sevilen bölümlerinden biri olan tavuk kanat, genellikle ızgara olarak pişirilir. Mangal severlerin bol sosla harmanlayıp ızgarada pişirdiği bu lezzet, aslında farklı tariflerde de kullanılır. Fırında pişirildiğinde mis gibi kokusu tüm mutfağı saran kanatları, farklı şekillerde yemek isteyenler için en lezzetli tariflerimizi derledik. İşte, tadına doyamayacağınız, mutfağınızın vazgeçilmezi olacak 8 farklı tavuk kanat tarifi:

  1. Domates Soslu Tavuk Kanat


Tavuk kanat ile nefis bir sulu yemek yapmaya ne dersiniz? Domates sosu, biber ve arpacık soğan ile hazırlanan tavuk kanat yemeğini, fesleğen ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Acılı Tavuk Kanatları


Acı severleri böyle alalım. Acı sos, soya sosu ve baharatlarla marine edilen tavuk kanatlar, fırında kızartıldıktan sonra sofradaki yerini alır. Acılı tavuk kanatlarını soğan halkasıyla birlikte sunabilirsiniz.

  1. Soya Soslu Fırında Tavuk


Hem tavuk kanat, hem de tavuk bagetlerin kullanıldığı nefis bir tarifimiz var. Soya sosu, bal, zencefil ve sarımsak ile harmanlanan kanatları, fırında 30-35 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

  1. Baget Kanat Güveç


Tavuk kanat, soğan, domates ve biber ile hazırlana güveç yemeği, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İsteğe göre büyük güveç yerine, küçük güveç kaplarını da kullanabilirsiniz.

  1. Baharatlı Tavuk Kanatları


Sarımsak tozu, köri, kimyon ve toz biber ile marine edilen tavuk kanatları, kızgın yağda kızartarak nefis bir yemek hazırlayabilirsiniz. Ortalama 30 dakikada sofralardaki yerini alan baharatlı tavuk kanatlarını ballı hardallı sos eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Soslu Kanat Izgara


Tavuk kanatları ızgarada pişirmek isteyenler için, salça, biber ve kekikten oluşan sosumuzu sizlere sunuyoruz. 30 dakikada hazırlanan soslu kanat ızgaraları, közlenmiş sebzelerle birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Yoğurt Sos Marineli Tavuk


Yoğurt, köri, zencefil ve toz biber ile marine edilen tavuk kanatlar, ızgarada veya tavada kolayca pişirilebilir. Yoğurt soslu tavuk kanatları, ince ince kıyılmış maydanoz ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Biberiyeli Çıtır Tavuk Kanatları


Biberiye ve panko ile marine edilen tavuk kanatlar, isteğe göre fırında veya ızgarada pişirilir. Hazırlanan çıtır tavuk kanatlarını, lavaş ekmeği ve peynirli lolorosso ile birlikte servis edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Tavuk yemekleri
  2. Soslu tavuk tarifleri
  3. Tavuk baget tarifleri
  4. Tavuk but tarifleri
  5. Fırında bütün tavuk nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?