Nefis Ciğer Tarifleri: Lokum Gibi Kıvamıyla 13 Farklı Ciğer Tarifi
Ciğer nasıl yapılır? Ciğer hangi yemeklerde kullanılır? İşte, lokum gibi kıvamıyla ağzınızı sulandıracak birbirinden lezzetli ve pratik 13 nefis ciğer tarifi:

Türk mutfağında ve Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen ciğer, sakatat çeşitleri arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Ciğer denildiğinde ilk akla gelen şehrimiz Edirne olsa da, hemen hemen her yörede farklı çeşitleriyle sunulur. Öyle ki bazı yörelerde kahvaltı olarak bile tüketilir. İçeriğinde bol miktarda demir minerali barındıran ciğer, B12 ve folik asit bakımından da zengindir. Ayrıca antioksidan özelliği ile vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Peki, ciğerle hangi yemekler yapılabilir? İşte, lokum gibi kıvamıyla 13 farklı ciğer tarifi:

  1. Edirne Tava Ciğeri


Daha önce söylediğimiz gibi ciğer denildiğinde ilk akla gelen yer elbette Edirne'dir. Edirne mutfağının meşhur tava ciğerini evde kendi ellerinizle hazırlamak isterseniz, yapımı yalnızca 15 dakika süren tarifimize göz atabilirsiniz.

  1. Kuzu Ciğeri


Kuyruk yağı ve kuzu ciğeri ile hazırlanan bu yemek, şişe dizilerek pişirilir. İsteğe göre hem fırında, hem de ızgarada pişirilen kuzu ciğeri, lavaş ve bol soğan eşliğinde sunulur.

  1. Yaprak Ciğer


Vücuda enerji vermesiyle bilinen koyun ciğerini, ince ince keserek nefis bir yemek hazırlamaya ne dersiniz? Ortalama 20 dakikada hazırlanan yaprak ciğeri pilav ve yeşil salata eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Tavuk Ciğeri


Hem ekonomik, hem de lezzetli bir tarif arayanlar için önerimiz, tavuk ciğeri. Baharatlarla harmanlanan ve tavada pişirilen tavuk ciğerini, pilav eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Ciğer Sarma


Koyun gömleği, akciğer ve karaciğer ile hazırlanan ciğer sarma, Trakya'nın meşhur lezzetlerinden biridir. Fırında pişirilen ciğer sarma, domates ve salata eşliğinde sunulur.

  1. Arnavut Ciğeri


En sevilen sokak lezzetleri arasında yer alan Arnavut ciğeri, dana veya kuzu ciğerinden hazırlanır. Genellikle ekmek arasında servis edilen Arnavut ciğeri, patates püresi ve sumaklı soğan eşliğinde sunulabilir.

  1. Akciğerli Yaprak Sarma


Kayseri mutfağına özgü bir yemek olan akciğerli yaprak sarma, asma yaprağı ve pirinçli harç ile hazırlanır. Yaprak sarmada kullanılan ciğer, kıyma haline getirilir. Hazırlanan sarmalar limon dilimleri ile birlikte sunulur.

  1. Ciğer Köftesi


Soğan ve maydanoz ile birlikte sunulan ciğer köftesi, özellikle Doğu Anadolu'da tüketilir. Bazı yörelerde 'ciğer taplaması' ismiyle de bilinir.

  1. Ciğer Sote


Dana veya kuzu ciğeri ile hazırlanan sote, genellikle soğan salatası eşliğinde sunulur. Ciğer sote yapımında kullanılan ciğerin taze olması, yemeğin lezzetini iki katına çıkartır.

  1. Ciğer Yahnisi


Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan yahni, bir yemek türüdür. Et ve sebze çeşitleri ile hazırlanan yahninin birçok versiyonu bulunmaktadır. Karaciğer ve baharatlı patates ile hazırlanan ciğer yahnisini, bayramlarda ve kalabalık sofralarda sunabilirsiniz.

  1. Ev Yapımı Ciğer Şiş


Yüksek oranda protein içeren ciğer şiş, ciğerin en yaygın tüketilme şekillerinden biridir. Ciğer kebabı olarak da bilinen ciğer şiş, isteğe göre fırında ve ızgarada pişirilir. Hazırlanan ciğerler, lavaşa sarılarak servis edilir.

  1. Kuzu Ciğeri Güveci


Et ve et ürünlerini güveçte pişirmeyi sevenler için nefis bir önerimiz var. Kuzu ciğeri, havuç, biber ve maydanoz ile hazırlanan güveç, davet sofralarının vazgeçilmezidir.

  1. Ciğer Kavurma


Bayram sofralarından eksik olmayan et kavurmayı, bu kez kuzu ciğeri ile hazırlamaya ne dersiniz? Adana mutfağıyla özdeşleştirilen ciğer kavurmayı, limon kabukları, soğan, acı biber ve baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Dana etli yemekler
  2. Soğuk et yemekleri
  3. Et nasıl marine edilir?
  4. Trakya yemekleri
  5. 30 dakikada yapabileceğiniz yemekler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı