Fas Yemekleri: Fas Mutfağından 10 Nefis Tarif
Fas mutfağının en popüler yemekleri nelerdir? Fas'ta ne yenir, ne içilir? Yeni tatlar denemek isteyenler için Fas mutfağından 10 farklı ve nefis tarif:

Afrika kıtasında yer alan ve Akdeniz'e kıyısı olan Fas, hem geleneksel özgün tarifleri içinde barındırır, hem de farklı mutfak kültürlerini yansıtır. Özellikle İspanya ve Fransız mutfağından etkilenen Fas mutfağı, baharatların bol bol kullanıldığı bir mutfak türüdür. Ayrıca Fas yemeklerinde et ürünlerine de sık sık yer verilir. Yeni tatlar denemek ve farklı mutfakları keşfetmek isteyenler için, Fas mutfağın 10 nefis tarifi sizler için derledik. İşte, Fas mutfağı yemekleri:

  1. Tavuk Etli Tajin


Fas mutfağı denildiğinde ilk akla gelen yemek, tajindir. Tavuk, safran, zencefil, zerdeçal gibi farklı malzemelerle hazırlanan bu yemek, toprak güveçte pişirildikten sonra sofralardaki yerini alır.

  1. Kayısılı Tavuk Baget Tajin


Bal, ceviz, kuru kayısı, tarçın ve kişniş gibi malzemelerle hazırlanan tavuk baget tajin, Fas halkı tarafından genellikle cuma günü tüketilmektedir. Bu yemeğin en önemli püf noktası ise içine lezzet verecek kuru kayısıların eklenmesidir.

  1. Kuskus Pilavı


Fas'ın hemen hemen her yerinde karşılaşabileceğiniz kuskus pilavı, ülkemizde de ilgi gören yemeklerden biridir. Fas mutfağında 'couscous' ismiyle bilinen bu yemek, bazı yörelerde etli versiyonuyla sunulur.

  1. Harira Çorbası


Fas mutfağında çorba denildiğinde ilk akla gelen yemek, harira çorbasıdır. Kuzu eti, nohut, yeşil mercimek, kereviz ve domates ile hazırlanan harira çorbası, birbirinden lezzetli baharatlarla zenginleştirilir.

  1. Fas Pilavı


Kıyma, kuru kayısı, kuru üzüm, badem ve portakal suyu ile hazırlanan Fas pilavı, Fas mutfağında tamamlayıcı lezzet olarak sunulur. Yasmin pirincinden hazırlanan bu pilav, kalabalık sofralarda da kendine yer bulur.

  1. Ördek Pastilla


Yuvarlak bir börek çeşidi olan ördek pastilla, Fas'ın geleneksel yemeklerinden biridir. Ancak yapımı oldukça zahmetlidir. İsteğe göre ördek eti yerine tavuk eti de kullanılabilir.

  1. Fas Usulü Havuç Salatası


Yemeklerin yanında sunulan havuç salatası, havuç, zeytinyağı, sirke ve maydanoz ile hazırlanır. Bazı versiyonlarında havuç salatasına bal ilavesi yapılır.

  1. Sellou Jallab


Fas mutfağında Ramazan ayının favorisi olan sellou, un, badem, anason ve bal ile hazırlanır. Jallab ise hurma, kuru üzüm, pekmez ve gül suyu ile hazırlanan bir tatlıdır.

  1. Fas Sütlacı


Kırık pirinç, su ve süt ila hazırlanan Fas sütlacı, badem esansı ile aromalandırılır. Ortalama 40-50 dakikada hazırlanan Fas sütlacı, badem ve taze meyveler ile birlikte servis edilir.

  1. Hurmalı Fas Kurabiyesi


iç harcı hurma ve ceviz ile doldurulan Fas kurabiyesi, çayın en lezzetli eşlikçisidir. Hem görünümü, hem de lezzeti ile dikkatleri üzerine çeken bu kurabiye, pudra şekeri serpiştirilerek sunulur.


Şunlara da göz atın;

  1. Mısır mutfağı yemekleri
  2. Girit yemekleri
  3. Hint yemekleri
  4. İngiliz yemekleri
  5. İrlanda yemekleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı