Fas Usulü Havuç Salatası

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Fas Usulü Havuç Salatası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fas Usulü Havuç Salatası için

Malzemeler

  • 20 mini havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
  • Tuz
Fas Usulü Havuç Salatası

Nasıl Yapılır

Sağlıklı bir öğün için hafif yemekleri tercih edenlere Fas üsülü havuç salatası. Havuçları haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın.

Limon suyu ve zeytinyağını küçük bir kaseye alın. Kimyon, tuz, kırmızıbiber, rendelenmiş sarımsak, balzamik sirke ve maydanozu ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız sosu havuçların üzerine döküp iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.

Brokoli ve karnabahar ile hazırlanan klasik havuç salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo