ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ FAS USULÜ HAVUÇ SALATASI

Fas usulü havuç salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fas usulü havuç salatası tarifi için malzemeler

  • 20 mini havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
  • Tuz

Fas usulü havuç salatası Nasıl Yapılır

Sağlıklı bir öğün için hafif yemekleri tercih edenlere Fas üsülü havuç salatası. Havuçları haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın.

Limon suyu ve zeytinyağını küçük bir kaseye alın. Kimyon, tuz, kırmızıbiber, rendelenmiş sarımsak, balzamik sirke ve maydanozu ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız sosu havuçların üzerine döküp iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:56:09

Balzamik sirkem yoktu...Ama yinede enfes birşey oldu.Değişiklik isteyenlere kesinlikle öneririm.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.