ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ FAS PİLAVI

Fas Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fas Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı yasmin pirinci
  • 300 gr kıyma
  • 5~6 kuru kayısı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı kabukları soyulmuş badem
  • 1 portakalın suyu
  • 2~2.5 su bardağı sıcak et suyu veya su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Kimyon
  • Köri
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Fas Pilavı Nasıl Yapılır?

Tereyağı ile ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. Soğan yumuşayınca kıymayı ilave edip kavurun. Baharatları ilave edin. Üzüm, badem ve tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kayısıyı ilave edin. Pirinci ilave edip karıştırın. 3-4 dakika sonra portakal suyu, 2 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Pirinçler yumuşayınca üzerini kağıt havlu ile kapatıp 15-20 dakika dinlendirin. Servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!