ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ FAS PİLAVI

Fas pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fas pilavı tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı yasmin pirinci
  • 300 gr kıyma
  • 5~6 kuru kayısı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı kabukları soyulmuş badem
  • 1 portakalın suyu
  • 2~2.5 su bardağı sıcak et suyu veya su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Kimyon
  • Köri
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Fas pilavı Nasıl Yapılır

Tereyağı ile ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. Soğan yumuşayınca kıymayı ilave edip kavurun. Baharatları ilave edin. Üzüm, badem ve tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kayısıyı ilave edin. Pirinci ilave edip karıştırın. 3-4 dakika sonra portakal suyu, 2 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Pirinçler yumuşayınca üzerini kağıt havlu ile kapatıp 15-20 dakika dinlendirin. Servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.