Şef Ercan Yamantürk'ten İftar Menüsü: 6 Nefis Tarif
Gidemiyoruz diye üzülmek yok. Sizler için Fairmont Quasar İstanbul'un Şefi Ercan Yamantürk şahane bir iftar menüsü hazırladı.

Executive Şef 20 yılı aşkın bir süredir Boğaz’da bulunan lüks otellerin mutfağında çalışan Yamantürk, Türk ve Asya yemek kültürünün sentezini buluşturan menülerinde hem geleneksel tat ve tarifleri modernize ederek sunuyor hem de farklı mutfaklardan lezzetleri bir araya getiriyor.

Şef Ercan Yamantürk

Lezzetli İftar Menüsü

  1. Alaca Çorba

İftara sıcak bir başlangıç yapmak için yeşil mercimek, nohut ve buğday ile hazırlanan alaca çorbasını tercih edebilirsiniz. Terbiye ile zenginleştirilen bu çorba, 40 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Fırında Dana Kaburga

Ana yemek olarak hem şık sunumlu, hem de lezzetli bir tarif arayanlar için fırında dana kaburgayı öneriyoruz. Pişirme süresi uzun olduğu için, erken saatlerde başlayarak iftara yetiştirebilirsiniz.

  1. Çarşamba Pidesi

İç harcı dana kıyma ile zenginleştirilmiş meşhur Çarşamba pidesini, evde kolayca yapabilirsiniz. Dilerseniz iç harcında peynir veya ıspanak da kullanabilirsiniz.

  1. Siyah Havuç Tarator

Siyah havuç, yoğurt ve sarımsak ile hazırlanan bu meze, iftar sofralarına çok yakışacak tariflerden biridir. Klasik versiyonunu tercih edenler için, havuç tarator tarifini buraya bırakıyoruz.

  1. Demirhindi Şerbeti

Demirhindi, kakule, bal, zencefil ve tarçın ile hazırlanan bu şerbet, iftar sofraları için hazırlayabileceğiniz içeceklerden biridir. Şerbeti bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirebilirsiniz.

  1. Hurma ve Pekmezli Ilık Kek

Yumurta, süt, un ve pekmez ile hazırlanan kek, hurma ile tatlandırılır. Özellikle iftar sonrasında tatlı olarak sunabileceğiniz bu keki, dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. İftar menüsü tarifleri
  2. Tavuklu iftar menüsü
  3. Etsiz iftar yemekleri
  4. Doyurucu iftar yemekleri
  5. İftar için şerbetli tatlılar

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?