ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ ÇARŞAMBA PİDESİ

Çarşamba Pidesi

Çarşamba pidesi

Samsun'un Çarşamba ilçesiyle özdeşleşen bu pide, kıyma ve soğanlı harç ile hazırlanır. Ercan Yamantürk’den lezzetine doyamayacağınız nefis pide tarifi.

ŞEFİN NOTU

Çarşamba pidesini açık veya kapalı yapabilirsiniz. İç harç olarak da peynirli ve sotelenmiş ıspanaklı, kavurmalı, pastırmalı veya sucuklu ve peynirli karışımlar hazırlayabilirsiniz.

Trabzon yağlı pidesi, Kayseri cıvıklı pide ve tahinli pide tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

8 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çarşamba Pidesi Tarifi İçin malzemeler

Pide hamuru için

  • 1.5 kg beyaz un
  • 10 g maya
  • 1 l su (Ilık)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 10 g tuz

İç harç için

  • 1,5 kg dana kıyma
  • 4 adet beyaz soğan (Soyulmuş ve ince kıyılmış)
  • 10 g tuz
  • 10 g karabiber
  • 5 g pul biber
  • 100 g su

Servis için

  • 100 g tereyağı (Eritilmiş)

Çarşamba Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Pide hamuru için maya, su, yumurta sarısı ve tuzu derin bir kaba alarak iyice karıştırın. Unun yarısını ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  • Kalan unu da ekledikten sonra yoğurun ve streç filme sararak 30 dakika süreyle buzdolabında bekletin. Dinlendirdiğiniz hamurdan 135 g’lık toplar yapın ve 6 saat süreyle yeniden dinlendirin.
  • Dana kıymayı bir tavada suyunu çekene kadar kavurun. Su ve soğanı ilave ederek orta ateşte 5-10 dakika daha pişirin. Baharatları ilave edin ve soğuması için kenara alın.
  • Hamur toplarını bir merdane yardımı ile açın ve içine soğuyan harcı yaydıktan sonra kapatın. Önceden ısıtılmış 250-260 derecedeki fırında 5-8 dakika süreyle pişirin. Rengi kahverengiye dönen pideyi fırından alın ve üzerine tereyağı sürerek sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!