ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ ALACA ÇORBA

Alaca Çorba

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Alaca Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı dövme buğday
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 soğan
  • 2 kuru veya taze salçalık kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kuru tarhun
  • 2 yemek kaşığı sadeyağ
  • Tuz

Alaca Çorba Nasıl Yapılır?

Geceden ıslatılmış nohut ve dövme buğdayı çok az tuz ekleyerek haşlayın. Pişme sırasında üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alın. Mercimeği bol suyla yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın. Soğanların kabuğunu soyup ince halkalar şeklinde doğrayın. Kuru veya taze biberleri iri parçalar şeklinde doğrayın. Bakliyat, soğan, biberleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirmeye devam (haşlama sularından varsa bu suyu da kullanabilirsiniz). Tuzla tatlandırın. Sadeyağı tavada eritip kırmızı pul biber ve tarhunu ekleyin. Çorbaya ekleyip servis yapın.

Buğday, nohut ve mercimeğin bol kullanıldığı bölge mutfağının en besleyici ve en leziz çorbalarından biridir alaca çorba.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!