ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ ALACA ÇORBA

ALACA ÇORBA

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Alaca çorba tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı dövme buğday
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 soğan
  • 2 kuru veya taze salçalık kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kuru tarhun
  • 2 yemek kaşığı sadeyağ
  • Tuz
Alaca çorba hazırlanışı

Geceden ıslatılmış nohut ve dövme buğdayı çok az tuz ekleyerek haşlayın. Pişme sırasında üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alın. Mercimeği bol suyla yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın. Soğanların kabuğunu soyup ince halkalar şeklinde doğrayın. Kuru veya taze biberleri iri parçalar şeklinde doğrayın. Bakliyat, soğan, biberleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirmeye devam (haşlama sularından varsa bu suyu da kullanabilirsiniz). Tuzla tatlandırın. Sadeyağı tavada eritip kırmızı pul biber ve tarhunu ekleyin. Çorbaya ekleyip servis yapın.

Buğday, nohut ve mercimeğin bol kullanıldığı bölge mutfağının en besleyici ve en leziz çorbalarından biridir alaca çorba.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!