Bowl Tarifleri: Yaza Özel 8 Nefis Bowl Tarifi
Bowl nedir? Bowl hangi ülkenin yemeği? Bowl nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz yaz aylarına özel 8 farklı bowl tarifi:

Son yılların trendlerinden biri olan bowl, tek kasede tüm öğünün birleşmesinden oluşuyor. Özellikle sağlıklı beslenmek isteyen ve egzersiz yapanların favorisi olan bowl, aslen Asya mutfağı kökenli olsa da, göç ile birlikte Batı mutfağıyla buluşmuştur. Hem kahvaltıda, hem de diğer öğünlerde tüketilen bowl, farklı çeşitlere sahiptir. Kahvaltıda tüketmek için 'smoothie bowl', diğer öğünlerde 'buddha bowl' ve deniz mahsülleri ile hazırlanan 'poke bowl' en popüler çeşitleridir. Evde kolayca deneyebileceğiniz bowl tariflerini yazımızda derledik. İşte, yaza özel 8 nefis bowl tarifi:


  1. Pirinçli Bowl

Pirinç, tavuk göğsü, avokado ve bezelye ile hazırlanan pirinçli bowl, genelde öğle ve akşam yemekleri için hazırlanır. Hem doyurucu, hem de sağlıklıdır.

  1. Vejetaryen Bowl

Nohut, Meksika fasulyesi, maş fasulyesi ve buğday ile hazırlanan vejetaryen bowl, adından anlaşılacağı üzere vejetaryen menüleri için sunulmuştur.

  1. Süper Bowl

Şef Fazıl Alaşahin'den her öğün tüketebileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Yaban mersini, muz ve hindistan cevizi sütü ile hazırlanan bu tarifi mutlaka deneyin.

  1. Banana Split Out Meal Bowl

Okurumuzdan gelen bu tarif, yalnızca 7 malzemeden oluşur. İsteğe göre mevsim meyveleri daha renkli bir hale getirilebilir.

  1. Mexican Bowl

Siyah fasulye, kinoa ve yeşillikler ile hazırlanan Mexican bowl, guacamole sos ve chipotle sos ile daha lezzetli bir hale getirilir. 

  1. Acai Bowl

Frambuaz, böğürtlen, acai tozu ve badem sütü ile hazırlanan acai bowl, farklı tatların bir araya getirilmesi ile hazırlanır. İsteğe göre krokan ile zenginleştirilebilir.

  1. Fıstık Ezmeli Bowl

Yalnızca 6 malzemeden oluşan fıstık ezmeli bowl, vücuda enerji verir. 10 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Çikolata veya bal ile tatlandırabilirsiniz.

  1. Yaban Mersinli Bowl

Yaban mersini, chia tohumu ve çilek ile hazırlanan bu karışım, vitamin bakımından çok zengindir. Hem doyurucu, hem de hafif olduğu için sıcak havalarda tercih edilebilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Kanepe tarifleri
  2. Farklı sütlaç tarifleri
  3. Soğuk kahve tarifleri
  4. Muhallebi tarifleri
  5. Pankek tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Somon Balığı Nasıl Temizlenir?
Cennet Çiçeği Küfeya Bakımı Nasıl Yapılır?
Glikoz Şurubu Nedir, Zararları Nelerdir?
Tat Duyusu: Hangi Tatları Alabiliyoruz?
Hindistan Cevizi Suyunu Kullanmanın 9 Yolu
Sushi Yerken Bilmeniz Gereken En Önemli 6 Kural