Abs Diyeti Nedir, Nasıl Uygulanır?
Abs Diyeti nedir, nasıl yapılır, Abs diyetinde neler yenir, neler yenmez? Abs diyetini kimler uygulayabilir, kaç kilo verdirir? İşte, Uzm. Dyt. Hanse Nur Büyükdağ'dan Abs diyeti hakkında merak edilenler:

ABS diyeti, David Zinczenko tarafından oluşturulmuş 6 öğün içeren 6 haftalık bir beslenme programıdır. Bu diyet programının temel amacı göbek bölgesindeki yağları eritmektir. Bu beslenme programı sayesinde metabolizma hızı artar ve yağ yakılması da daha kolay hale gelir. 3 ara, 3 ana öğün olmak üzere 6 öğünlük bir beslenme programı oluşturulur. Bu öğünlerde düşük yağlı, düşük kalorili, besin değeri yüksek tarifler yer almalıdır.



Abs Diyeti Nasıl Yapılır?

Vücudun enerji ihtiyacını karşılamak için öğün atlanmaması önemlidir. Buradaki amaç öğün sayısını artırırken, öğünlerde yenen miktarı düşürmektir. Ara öğünler öğle yemeğinden 2 saat önce, akşam yemeğinden 2 saat önce ve akşam yemeğinden 2 saat sonra şeklinde düzenlenmelidir. Öğün sayısı arttığı için öğünlerde daha az yemek tüketme durumu gelişir. Özellikle protein bakımından zengin beslenildiği için fazla yemek yeme ihtiyacı da oluşmaz. Protein tüketimi sayesinde vücut, bir süre sonra depolanmış yağları yakmaya başlar. Ayrıca bu programda 6 gün sonunda canınızın istediği 1 öğünde istediğinizi yeme hakkınız vardır.


Beslenme programına ek olarak egzersiz yapmanız gerekmektedir. Haftada en az 3 gün en az 20 dakika egzersiz yapmak gerekmektedir. Haftanın en azından 3 gününü kardiyovasküler egzersizlere (bisiklete binme, koşma, yüzme gibi), karın egzersizlerine (crunch gibi) ve kuvvet antrenmanlarına ayırmanız gerekiyor



Abs Diyetinde Ne Yenir, Ne Yenmez?

Abs diyetinde tüketilmesi gereken besinler;

Badem, bakliyat, yeşil yapraklı sebzeler, süt ve süt ürünleri, yulaf ezmesi, yumurta, doğal şekersiz fıstık ezmesi, zeytinyağı, hindi ve yağsız et, tam tahıllar, kırmızı meyveler abs diyetinde bulunması gereken besinlerdir.


Tüketilmemesi gereken besinler ise; şekerli içecekler (kola, enerji içecekleri gibi), kızarmış yiyecekler, alkol, şekerli yiyecekler (kek, kurabiye gibi), rafine karbonhidratlar (beyaz ekmek, makarna, beyaz pirinç gibi), trans yağ içeren yiyecekler.


Yazar:

Fitoterapi Uzmanı ve Uzm. Dyt Hanse Nur Büyükdağ

instagram.com/dengeyasam


Şunlara da göz atın;

  1. İngiltere diyeti nasıl yapılır?
  2. Erkekler için en iyi 6 diyet
  3. Paleo diyeti nedir?
  4. Kalp sağlığı için en iyi diyetler
  5. Flexitarian diyeti nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Diyet Listeleri

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?