Kaçamak

Kaçamak
05 Şubat 2024

Balkan ülkelerinde sık sık tüketilen kaçamak yemeği, 'mamaliga' ismiyle de bilinir. Özellikle Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Denizli yörelerinde tüketilir. Ana malzemesi mısır unudur. Hazırsanız, kaçamak yemeği nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kaçamak için

Malzemeler

Malzemeler

  • 8 su bardağı su
  • Aldığı kadar mısır unu
  • 20 gr tereyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • Lor peyniri
Kaçamak

Nasıl Yapılır

  1. Suyu bir tencereye alıp kaynatın. Tuzunu ekleyip karıştırın. Mısır ununu azar azar eklerken tahta kaşıkla sürekli karıştırın.
  2. Kek hamuru kıvamına gelince tahta kaşığı 2-3 yerine batırıp 1 dakika daha  pişirerek suyunu çektirin. Katılaşınca ocaktan alıp tepsiye boşaltın.
  3. Tereyağını bir tavada kızdırıp üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yedirerek iyice karıştırın. Kaşığın sırtı  ile üzerini düzeltin. Lor peyniri serpiştirip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo