Kabaklı Saroz Böreği

Kabaklı Saroz Böreği
09 Nisan 2021

İç harcı kabak ve lor peyniri ile doldurulan saroz böreği, Trakya mutfağının sevilen tatları arasında yer alır. Hazır yufka ile hazırlanan bu börek, gül şekli verilerek sunulur. Kahvaltı sofralarında, çay saatlerinde ve misafir ağırlarken servis edilir.

Sodalı buzluk böreği ve orijinal Boşnak böreği tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kabaklı Saroz Böreği için

Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka

Sos için

  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • 1 kahve fincanı su

Harcı için

  • 2 adet orta boy kabak
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Kabaklı Saroz Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Böreğin iç harcı için, kabakların kabuğunu temizleyip rendenin iri yanıyla rendeleyin.
  2. Süzgece alıp suyunu süzün. Yumurta, lor peyniri, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  3. Yufkalardan ilkini geniş düz bir zemine yayın. Su ve ayçiçeği yağını bir kasede iyice çırpın.
  4. Yufkanın üzerine fırçayla sürün. İç harçtan paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
  5. Bir kenarı sabitleyip diğer kenarı çevresinde sararak şekil verin.
  6. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın.
  7. Kapaklı bir kabın içine börekleri dizip buzdolabında bir gece bekletin.
  8. Beklettiğiniz börekleri fırın tepsisine dizip üzerine yağlı su sürerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo