ANASAYFA TARİFLER MARMARA YEMEKLERİ KABAKLI SAROZ BÖREĞİ

Kabaklı Saroz Böreği

Kabaklı Saroz böreği

İç harcı kabak ve lor peyniri ile doldurulan saroz böreği, Trakya mutfağının sevilen tatları arasında yer alır. Hazır yufka ile hazırlanan bu börek, gül şekli verilerek sunulur. Kahvaltı sofralarında, çay saatlerinde ve misafir ağırlarken servis edilir.

Sodalı buzluk böreği ve orijinal Boşnak böreği tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabaklı Saroz Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet hazır yufka

Sos için

  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • 1 kahve fincanı su

Harcı için

  • 2 adet orta boy kabak
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Kabaklı Saroz Böreği Nasıl Yapılır?

  • Böreğin iç harcı için, kabakların kabuğunu temizleyip rendenin iri yanıyla rendeleyin.
  • Süzgece alıp suyunu süzün. Yumurta, lor peyniri, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  • Yufkalardan ilkini geniş düz bir zemine yayın. Su ve ayçiçeği yağını bir kasede iyice çırpın.
  • Yufkanın üzerine fırçayla sürün. İç harçtan paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
  • Bir kenarı sabitleyip diğer kenarı çevresinde sararak şekil verin.
  • Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın.
  • Kapaklı bir kabın içine börekleri dizip buzdolabında bir gece bekletin.
  • Beklettiğiniz börekleri fırın tepsisine dizip üzerine yağlı su sürerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!