ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ LAZ BÖREĞİ

Laz Böreği

İncecik baklava yufkası ile hazırlana laz böreği, isminden anlaşılacağı gibi Karadeniz yöresine özgü bir yemektir. Yufkaların arası koyu krema veya muhallebi ile doldurulur. Daha sonra kare şeklinde kesilir ve fırında pişirilir. Laz böreği, isteğe göre şerbetle veya pudra şekeri ile tatlandırılabilir. Listedeki malzemeler hazırsa, nefis laz böreği tarifine başlayabiliriz.

Börek tarifleri arasında sık sık tercih edilen  rum böreği ve ev yapımı küt böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Laz Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta
  • 150 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Krema için

  • 8 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 10 gr tereyağı

Hamuru açmak için

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta

Laz Böreği Nasıl Yapılır?

  • Hamur yoğurma kabında yoğurt, sıvıyağ, tuz, yumurta ve 25 gr eritilip ılınmış tereyağını iyice karıştırın.
  • Elenmiş unu azar azar ilave ederek pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  • Krema için süt, şeker, nişasta ve unu bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin. Karıştırıp ılınmaya bırakın.
  • Hamuru açmak için un ve nişastayı bir kapta harmanlayın. Hamurdan 40 iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Her parçayı un ve nişasta karışımı serpiştirilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla çok ince bir yufka şeklinde fırın tepsisinin ölçüsünde (çapı 30 santim) açın. Her açtığınız yufkayı mutfak bezlerin üzerinde kuruması ve havalanması için serin.
  • Krema ılınınca pütürsüz bir kıvam elde etmek için mikserle çırpın. Kalan tereyağını (125 gr) eritip ılınmaya bırakın. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın.
  • 20 yufkayı (her katın üzerini fırça yardımıyla tereyağından sürerek) üst üste serip kremanın tamamını yayın. Kalan 20 yufkayıda aynı şekilde üst üste serin. Baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Kalan tereyağını üzerine gezdirerek dökün.
  • Tatlı hamurunu önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 45 dakika üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp tatlı sıcakken 1 su bardağı pudra şekeri üzerlerine gezdirerek serpiştirin. Soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!