ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ SARIMSAK KEBABI (GAZİANTEP)

Sarımsak Kebabı (Gaziantep)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sarımsak Kebabı (Gaziantep) Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 kg taze baş sarımsak
  • 500 gr iri çekilmiş kıyma (dana~kuzu karışık)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi

Sarımsak Kebabı (Gaziantep) Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı derin bir kapta tuz ve karabiberle yoğurun. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
  • Şişlere kabuklarını soymadan bir baş sarımsak bir köfte dizin. Izgara telini hafif yağlayıp hazırladığınız şişleri pişirin.
  • Tepsiye sıralamayı bozmadan şişten çıkararak yerleştirin. Üzerine nar ekşisini sulandırarak bir miktar gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar üzeri alüminyum folyo ile kapalı olarak pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

Dilerseniz, patlıcan kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!