ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ MIRRA

Mırra

Mırra

Mırra, ülkemizin Güneydoğu bölgesinde yapılan bir kahve türüdür. Oldukça sert olan bu kahve küçük porsiyonlar halinde servis edilir. Özellikle Mardin'de sık sık tüketilir. Kahve tavada ateş üzerinde kavrulur ve havanda dövülerek toz haline getirilir. Malzemeleriniz hazırsa mırra kahvesinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için dibek kahvesi ve menengiç kahvesi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mırra Tarifi İçin malzemeler

  • 30 gr kahve çekirdeği 
  • Su 

Mırra Nasıl Yapılır?

  • Tavada kahve çekirdekleri kavrulur.
  • Kavrulan kahve çekirdekleri havana alınarak dövülür. 
  • Dövülen çekirdekleri mırra cezvesine alınarak su eklenir. Kısık ateşte pişirilir. 
  • Küçük porsiyonlar halinde servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!