Mırra

Mırra
27 Nisan 2023

Mırra, ülkemizin Güneydoğu bölgesinde yapılan bir kahve türüdür. Oldukça sert olan bu kahve küçük porsiyonlar halinde servis edilir. Özellikle Mardin'de sık sık tüketilir. Kahve tavada ateş üzerinde kavrulur ve havanda dövülerek toz haline getirilir. Malzemeleriniz hazırsa mırra kahvesinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için dibek kahvesi ve menengiç kahvesi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mırra için

Malzemeler

  • 30 gr kahve çekirdeği 
  • Su 
Mırra

Nasıl Yapılır

  1. Tavada kahve çekirdekleri kavrulur.
  2. Kavrulan kahve çekirdekleri havana alınarak dövülür. 
  3. Dövülen çekirdekleri mırra cezvesine alınarak su eklenir. Kısık ateşte pişirilir. 
  4. Küçük porsiyonlar halinde servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo