ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KOLAY LAHMACUN

Kolay Lahmacun

Kolay Lahmacun

Bildiğiniz tüm tatları unutturacak kolay lahmacun tarifi ile karşınızdayız. Lahmacun, genellikle hazır olarak alınan ve en çok sevilen fast food lezzetleri arasında yer alır. Bol köpüklü ayran ve salata ile birlikte sunulan lahmacunu, evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki, hazır lahmacunları aratmayacak mis gibi kokusuyla bütün evi saracak kolay lahmacun nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, evde kolay lahmacun yapımı için mutfağa geçelim ve kolları sıvayalım.

Yöresel lezzetleri kendi ellerinizle hazırlamak istiyorsanız, evde kıymalı pide yapımını da deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kolay Lahmacun Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 gr yaş maya

İç Harcı için:

  • 300 gram dana kıyma (iyi çekilmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı su
  • 5-6 dal kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber

Kolay Lahmacun Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kap içerisine un dökün ve ortasını havuç şeklinde açın.
  • 200 ml'lik suyun içerisine toz şeker ve yaş maya ekleyin. Maya suda eriyene kadar bekleyin.
  • Tuzu, unun kenarlarına doğru serpiştirin. Havuz kısmına gelmemesine dikkat edin.
  • Unun içinde açtığınız havuza mayalı karışımı dökün ve spatula ile karıştırın. Yaklaşık 10 dakika boyunca hamuru yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini örterek mayalamaya bırakın. İç harcı hazırlamak için başka bir kap alın.
  • İç harç için; kıymayı rendelenmiş domates ve rendelenmiş soğan ile karıştırın. 
  • Kıymanın üzerine salça, su, maydanoz ve baharatları ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Hamur mayalandıktan sonra, 10 eşit parçaya bölün ve oklava ile açın.
  • Açtığınız hamurların üzerine kıymalı harçtan doldurun ve tüm yüzeye yayılmasını sağlayın.
  • Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 10 dakika pişirin. 
  • Hazırladığınız lahmacunları, turp salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Evde Kolay Lahmacun Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yaş maya yerine kuru veya instant maya da kullanabilirsiniz.
  • Mayaya ekleyeceğiniz suyun oda sıcaklığında olması, mayanın daha hızlı çözünmesini sağlar.
  • Pişirme işlemi için pizza taşı veya mermer taş kullanarak, lahmacunlara taş fırında pişmiş havası katabilirsiniz.
  • Pişirme işleminden sonra lahmacunları üst üste dizin ve üstlerini örtün.
  • Çıtır çıtır kalmasını istiyorsanız, yalnızca üst üste dizmeniz yeterli olacaktır.

1 Adet Kolay Lahmacun Kaç Kalori?

  • Klasik boyutlarda hazırlanan lahmacunun bir adedi, yaklaşık 175 kaloridir.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.