ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ DÖVMELİ ALACA ÇORBA

Dövmeli alaca çorba

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dövmeli alaca çorba tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 2 soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
  • 2 çorba kaşığı tarhun
  • 2 dolmalık kuru biber
  • Tuz

Dövmeli alaca çorba Nasıl Yapılır

Dövme ve nohudu bir gece önceden ıslatın. Bir tencereye alıp bol suyla haşlayın. Nohutlar yumuşayınca mercimeği ekleyin. Hepsini birlikte iyice pişirin.

Soğanları ve biberleri temizleyip halka şeklinde doğrayın. Pişen bakliyatlara ekleyin. Kırmızıbiber ve tuzu ilave edin.

Tereyağı, tarhun ve kırmızıbiberi bir tavaya alın. 1 dakika pişirip çorbaya ilave edin. Sıcak servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.