Tekke Çorbası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Tekke Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 100 gr kıyma
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Hamur için:
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- 3 çay bardağı su
- Tuz
Tekke Çorbası Nasıl Yapılır?
- Unu hamur yoğurma kabına alıp tuzla harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı ekleyin.
- Suyu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edin. Unlanmış zeminde hamuru merdane ile açın. 1'er santimlik kareler halinde kesin.
- Soğanı temizleyip rendeleyin. Margarini tencerede kızdırıp soğanı ve kıymayı kavurun. Domates ve biber salçaları ekleyip karıştırın.
- Sıcak suyu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca hamurları ilave edin. Tuz, karabiber ve kuru nane ile tatlandırın.
- Servis kâselerine paylaştırıp üzerini nane ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR