ANASAYFA TARİFLER EGE YEMEKLERİ TEKKE ÇORBASI

Tekke Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tekke Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr kıyma
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Hamur için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 3 çay bardağı su
  • Tuz

Tekke Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına alıp tuzla harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı ekleyin.
  • Suyu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edin. Unlanmış zeminde hamuru merdane ile açın. 1'er santimlik kareler halinde kesin.
  • Soğanı temizleyip rendeleyin. Margarini tencerede kızdırıp soğanı ve kıymayı kavurun. Domates ve biber salçaları ekleyip karıştırın.
  • Sıcak suyu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca hamurları ilave edin. Tuz, karabiber ve kuru nane ile tatlandırın. 
  • Servis kâselerine paylaştırıp üzerini nane ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Et ile zenginleştirilen çorba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Bartın usulü pumpum çorbası tarifine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!