ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU EGE YEMEKLERİ TEKKE ÇORBASI

TEKKE ÇORBASI

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tekke çorbası tarifi için malzemeler
  • 100 gr kıyma 1 çorba kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı biber salçası 1 soğan 1 çay kaşığı kuru nane 5 su bardağı sıcak su Tuz
  • karabiberHamur için: 1 su bardağı un 1 yumurta 3 çay bardağı su Tuz
Tekke çorbası Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına alıp tuzla harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı ekleyin. Suyu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edin. Unlanmış zeminde hamuru merdane ile açın. 1?er santimlik kareler halinde kesin.

Soğanı temizleyip rendeleyin. Margarini tencerede kızdırıp soğanı ve kıymayı kavurun. Domates ve biber salçaları ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca hamurları ilave edin. Tuz, karabiber ve kuru nane ile tatlandırın.

 Servis kâselerine paylaştırıp üzerini nane ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!