ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU EGE YEMEKLERİ SÜTLÜ İNCİR TATLISI

Sütlü İncir Tatlısı

Sütlü incir tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg süt
  • 10 kuru incir
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı

Sütlü İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • İncirleri yıkayıp iri iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirler yumuşayana kadar pişirin.
  • Süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Toz şeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kâselerine paylaştırıp soğumaya bırakın.
  • Üzerini antepfıstığı ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Çay sohbetlerinin yanında ikram edebileceğiniz klasik incir tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:56:03

sudakı ıncırlerı süzerek mı alacaaz :)) anlamadım da.. babamın canı cekmıs yapıyım dedıydım :))

Misafir12.10.2016 17:00:09

suzunce tadı bozulur tadı orda zaten

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.