ANASAYFA TARİFLER EGE YEMEKLERİ SÜTLÜ İNCİR TATLISI

Sütlü İncir Tatlısı

Sütlü incir tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg süt
  • 10 kuru incir
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı

Sütlü İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • İncirleri yıkayıp iri iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirler yumuşayana kadar pişirin.
  • Süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Toz şeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kâselerine paylaştırıp soğumaya bırakın.
  • Üzerini antepfıstığı ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Çay sohbetlerinin yanında ikram edebileceğiniz klasik incir tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:56

sudakı ıncırlerı süzerek mı alacaaz :)) anlamadım da.. babamın canı cekmıs yapıyım dedıydım :))

Misafir 12 Ekim 2016, 17:00

suzunce tadı bozulur tadı orda zaten


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!