ANASAYFA TARİFLER EGE YEMEKLERİ SÜTLÜ İNCİR TATLISI

Sütlü İncir Tatlısı

Sütlü incir tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg süt
  • 10 kuru incir
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı

Sütlü İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • İncirleri yıkayıp iri iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirler yumuşayana kadar pişirin.
  • Süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Toz şeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kâselerine paylaştırıp soğumaya bırakın.
  • Üzerini antepfıstığı ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Çay sohbetlerinin yanında ikram edebileceğiniz klasik incir tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!