Çaput Aşı

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Çaput Aşı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çaput Aşı için

Malzemeler

  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • 100 gr tereyağı
  • 150 ml koruk suyu
  • 300 gr kuzu eti
  • 30 taze asma yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Çaput Aşı

Nasıl Yapılır

Pirinci 15 dakika soğuk suda bekletip nişastası gidene kadar soğuk suyla yıkayın ve suyunu süzün. Tereyağını tencerede eritip pirinci kavurun. Başka bir tencerede kuzu etini tuz, kimyon ve karabiber ile tatlandırarak kavurun. Koruk suyu (yeşil üzüm suyu), ince doğranmış asma yaprağı ve ets uyunu ilave edip kaynatın. Pirinci ekleyip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

Ege Mutfağı’nın vazgeçilmezi olan asma yaprağı bu kez bir sarma yerine pilav içinde. Ege insanının yaratıcılığını burada çok daha iyi görebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo