ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ CEVİZLİ KETE

Cevizli Kete

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli Kete Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg un1 paket yaş maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 250 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz

Cevizli Kete Nasıl Yapılır?

  • Maya ve toz şekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.
  • Unu hamur kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışım, süt, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tuz ilave edip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Üzerine nemli bez örtüp oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
  • Tereyağını eritip ılıtın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze haline getirin.
  • Her bezeyi hazır yufkanın yarısı büyüklüğünde açıp üzerine tereyağı gezdirin ve ceviz içi serpiştirin.
  • Rulo şeklinde sarın. Parmaklarınızla sıkıştırarak ruloyu uzatın. Bir ucundan başlayarak sarıp gül şekli verin. Elinizle bastırarak yassılaştırın.
  • Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Keteleri tepsiye aralıklı olarak dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ayran eşliğinde sıcak veya ılık olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan Kars ketesi tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!