ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ CEVİZLİ KETE

Cevizli kete

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli kete tarifi için malzemeler

  • 1 kg un1 paket yaş maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 250 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz

Cevizli kete Nasıl Yapılır

  • Maya ve toz şekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.
  • Unu hamur kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışım, süt, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tuz ilave edip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Üzerine nemli bez örtüp oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
  • Tereyağını eritip ılıtın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze haline getirin.
  • Her bezeyi hazır yufkanın yarısı büyüklüğünde açıp üzerine tereyağı gezdirin ve ceviz içi serpiştirin.
  • Rulo şeklinde sarın. Parmaklarınızla sıkıştırarak ruloyu uzatın. Bir ucundan başlayarak sarıp gül şekli verin. Elinizle bastırarak yassılaştırın.
  • Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Keteleri tepsiye aralıklı olarak dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ayran eşliğinde sıcak veya ılık olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan Kars ketesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.