ANASAYFA TARİFLER AKDENİZ MUTFAĞI YEMEKLERİ ŞEYH MUALLA

Şeyh Mualla

Şeyh Mualla

Hatay mutfağının yöresel lezzetleri arasında yer alan şeyh mualla, patlıcan ve yeşil mercimek ile hazırlanır. Demir bakımından zengin olan bu yemek, Arap mutfağında da tüketilir. Şeyh mualla yemeğinin adı 'Ancak şeyhler böyle şaşalı bir yemeği tatma şansına sahip olabilir' düşüncesinden gelmektedir. Bazı yörelerde 'mercimekli patlıcan yemeği' olarak da bilinir. Malzemeler hazırsa, Şef Arzu Öztürk’ten Hatay usulü lezzetli mualla tarifine geçebiliriz.

Hatay mutfağından kumbursiye çorbası, belen tava ve kepse pilavı tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şeyh Mualla Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg bostan patlıcanı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet büyük boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 baş sarımsak
  • 10 g kuru nane
  • 10 g domates salçası
  • 20 g nar ekşisi
  • 100 ml zeytinyağı
  • 10 g tuz

Şeyh Mualla Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları çizgili soyun ve iri iri uzunlamasına dilimleyerek yaklaşık 20 dakika suda beklettikten sonra suyunu sıkın.
  • Diğer tüm sebzeleri irice doğrayın ve patlıcan hariç tüm malzeme ile birlikte harmanlayın.
  • Bir tencereye önce bir sıra patlıcan dizin ve üzerine sebzeli harçtan dökerek yayın. Daha sonra tekrar patlıcan dilimlerini dizin ve kalan harcı üzerine yayarak yağını ilave edin. Çok kısık ateşte su ilave etmeden yavaş yavaş pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!