ANASAYFA TARİFLER AKDENİZ MUTFAĞI YEMEKLERİ MERSİN USULÜ İÇLİ KÖFTE

Mersin Usulü İçli Köfte

Mersin Usulü İçli Köfte

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mersin Usulü İçli Köfte Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • ¾ su bardağı su 
  • ½ su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz

İç harç için;

  • 150 gr kıyma 
  • 2 adet soğan 
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Tuz 
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Mersin Usulü İçli Köfte Nasıl Yapılır?

  • Hamur için bulgura su ekleyerek 20-25 dakika bekletin. 
  • Tavayı ısıtın ve kıymayı kavurun, soğan ve baharatları da ekleyin. 
  • Harç piştiğinde cevizleri ekleyerek 1 dakika daha kavurarak ılımaya bırakın. 
  • Su eklediğiniz bulgurun içerisine kalan malzemeleri ekleyerek macun kıvamına gelene kadar yoğurun. 
  • Hamurdan parçalar alın açın, içerisine harç koyarak kapatın. 
  • İçli köfteleri buharda pişirin. 
  • Tereyağını yakın ve içerisine pul biber atarak içli köftelerin üzerinde gezdirin. 
  • Sıcakken servis yapın, afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!