ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KUMBURSİYE ÇORBASI

Kumbursiye Çorbası

Kumbursiye Çorbası

Hatay mutfağıyla özdeşleşen kumbursiye çorbası, kuzu eti, nohut ve yoğurt içeren yöresel bir tariftir. Başlangıç menülerinde yer verilen bu çorba, baharatlı sos eşliğinde sunulur. Özellikle kalabalık sofralarda yer verilen kumbursiye çorbası, protein bakımından zengindir. Malzemeler hazırsa, Hatay usulü kumbursiye çorbası tarifine geçebiliriz.

Yöresel çorbaları sevenler için Tekirdağ mutfağından çeneçarpan çorbası, Bolu mutfağından ovmaç çorbası ve Adıyaman mutfağından meyir çorbası tarifine göz atın. Farklı tatlar denemek isteyenler için değişik çorba tarifleri sayfamızı ziyaret edin.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kumbursiye Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg. kuzu kuşbaşı
  • Yarım kilo arpacık kilo
  • 2 su bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 gr. tuzlu yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 baş sarımsak

Sosu için:

  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kumbursiye Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle nohutları bir gece önceden ıslatın.
  • Çorbanın hazırlanacağı gün nohut ve kuşbaşı etleri düdüklü tencereye alın. Üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyerek pişirin.
  • Bir tencereye tereyağını alarak eritin. Arpacık soğanları ve sarımsak dişlerini yağın içerisine ekleyerek kavurun.
  • Pişen nohut ve etleri suyuyla birlikte soğanların üzerine ilave edin.
  • Çorbanın üzerine 2 bardak içme suyu ekleyin ve karıştırın.
  • Çorba bir taşım kaynatıldıktan sonra, yoğurdun üzerine çorba suyundan ekleyerek ılıtın.
  • Yoğurdu çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu şekilde birkaç taşım daha kaynatın.
  • Sos tavasında 1 kaşık tereyağını eritin. İçerisine nane, toz biber ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  • Hazırladığınız kumbursiye çorbasının üzerinde tereyağlı sosu gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!