Nişastalı Tavuk Göğsü

Nişastalı Tavuk Göğsü
19 Mayıs 2025

Ev yapımı sütlü tatlıların en sevilenlerinden biri olan bu yumuşacık ve pürüzsüz dokulu nişastalı tavuk göğsü tarifi, mutfağınızda az malzemeyle büyük lezzet yaratmanın en kolay yollarından biri. Özellikle hafif tatlı sevenler için birebir olan nişastalı tavuk göğsü tarifi, hem özel günlerde hem günlük sofralarda nostaljik ve sade bir tatlı keyfi sunar. Tarçın, ceviz ya da mevsim meyveleriyle servis ederek sunumunu zenginleştirebilirsiniz. Peki; nişastalı tavuk göğsü nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...  

Kakaolu Tavuk Göğsü tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon nişastalı tavuk göğsü kaç kaloridir?

Bir porsiyon nişastalı tavuk göğsü 220 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nişastalı Tavuk Göğsü için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı buğday nişastası (ya da mısır nişastası)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Nişastalı Tavuk Göğsü

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencereye süt, şeker, nişasta ve unu alın. Tel çırpıcıyla pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  2. Karışımı orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin (yaklaşık 10–12 dakika).
  3. Ocaktan almadan hemen önce tereyağını ve vanilini ekleyin. Tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın.
  4. Karışımı ıslatılmış cam borcama ya da minik kuplara dökün. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın. En az 3–4 saat soğutun ve servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Servis öncesi üzerini bol tarçınla kaplayarak nostaljik ve geleneksel bir sunum elde edebilirsiniz.
  • İnce çekilmiş fındık, ceviz veya Antep fıstığı serpiştirerek hem görselliği hem lezzeti zenginleştirin.
  • Kuplarda, küçük kaselerde ya da tek kişilik silikon kalıplarda şekil vererek özel davet sofralarına uygun sunumlar hazırlayabilirsiniz.
  • Yanına birkaç dilim muz, çilek veya karamelize armut ekleyerek taze ve hafif bir meyve dokunuşu yaratabilirsiniz.
  • Üzerine sadece Hindistan cevizi ya da vanilinli pudra şekeri serperek minimal ama hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Sütlü karışımı ocağa almadan önce mutlaka tel çırpıcıyla iyice çırpın. Karıştırmayı pişirme boyunca bırakmayın.
  • Tereyağı ve vanilini en son ekleyin aromayı ve parlak dokuyu artırmak için ocaktan almadan hemen önce ekleyin.
  • Soğutmadan dolaba koymayın ilk sıcaklığı geçmeden buzdolabına alırsanız yüzeyde terleme ve kabuk oluşabilir.
  • Kıvam testini kaşıkla yapın tatlınızın kıvamı kaşığın arkasını kaplayacak şekilde koyu ve akışkan olmalıdır.
  • Daha yoğun kıvam isterseniz biraz daha nişasta (örneğin 1,5 çay bardağı) ekleyerek daha dilimlenebilir bir kıvam elde edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo