Labneli Muhallebi

Labneli Muhallebi
20 Mayıs 2025

Tatlı tutkunlarının favorisi olmaya aday enfes bir lezzetle karşınızdayız: labneli muhallebi tarifi! Hem hafif hem de kremamsı dokusuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak bu tarif, özel misafir sofralarından günlük tatlı keyfine kadar her an için ideal. Labneli muhallebi tarifi sayesinde, klasik muhallebiyi farklı bir boyuta taşıyarak, ferahlatıcı ve şık sunumuyla sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu pratik tarifle, tatlı severlere hem lezzet hem de şıklık sunmak artık çok kolay. Peki; labneli muhallebi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Bademli Muhallebi tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon labneli muhallebi kaç kaloridir?

Bir porsiyon labneli muhallebi 250 kaç kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Labneli Muhallebi için

Malzemeler

  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 200 gram labne peyniri
  • 1 paket vanilin 

Üzeri için;

  • Toz antep fıstığı, tarçın veya taze meyve
Labneli Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Sütü, toz şekeri ve unu tencereye alın. Topaklanmaması için öncelikle unla şekeri kuru karıştırın, sonra sütü ekleyin.
  2. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  3. Ocaktan aldıktan sonra içine labneyi ve vanilini ekleyin, mikser veya çırpıcı ile pürüzsüz olana dek iyice çırpın.
  4. Kaselere paylaştırın, oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp en az 2 saat dinlendirin.
  5. Üzerine toz antep fıstığı, tarçın veya taze meyve serperek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Cam kuplarda, minik kavanozlarda veya espresso bardaklarında şık sunumlar yapabilirsiniz.
  • Tatlınızı bir fırın kabında bütün olarak da hazırlayıp, dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  • Servis öncesi muhallebinin üzerine bir kat kıtır granola veya kavrulmuş badem/fındık serpebilirsiniz.
  • Tatlının üzerine az miktarda tarçın serpiştirerek hem aroma hem de görsel zenginlik sağlayabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Un ve şekeri iyice karıştırmadan sütü eklemeyin.
  • Sütü eklerken azar azar ilave edip aynı anda karıştırırsanız daha homojen olur.
  • Karışımı pişirirken sürekli karıştırmak şart. Özellikle kaynamaya başlayınca dibi tutabilir.
  • Ocaktan aldıktan sonra labne peyniri ve vanilini sıcakken ekleyin, böylece labne kolayca erir ve karışır.
  • Fazla suluysa, eklemeden önce süzgeçte birkaç dakika bekletip suyunu alabilirsiniz.
  • Tatlının keskin olmaması için tuzsuz ve sade labne tercih edin.
  • Muhallebiyi sıcak sıcak buzdolabına koymayın, terleme yapar ve üstü sulanabilir.
  • Üzerini streç filmle kapatırken tatlıya değmemesine dikkat edin (değerse kabuklanmayı önler, ama iz bırakabilir).
  • Şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Meyve ile servis edecekseniz biraz daha az şeker kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo