ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KEPEKLİ PİRİNÇLİ FIRIN SÜTLAÇ

Kepekli Pirinçli Fırın Sütlaç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kepekli Pirinçli Fırın Sütlaç Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı kepekli pirinç
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Kepekli Pirinçli Fırın Sütlaç Nasıl Yapılır?

Pirinçleri 2-3 defa yıkayıp süzün. Orta boy bir tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ilave edin. Pirinçler şişip yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. 1 litre sütten küçük bir cezveye süt ayırın. İçine nişasta ve vanilyayı alıp karıştırarak eritin. Pirinçler yumuşayınca süt ve şekeri tencereye ekleyip kaynayıncaya kadar orta ateşte karıştırın. Cezveyi küçük ocağa alın, nişasta koyulaşıncaya kadar karıştırın. Tencerede kaynayan süte cezvenin tamamını ekleyin ve 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, sütlaçtan 1-1.5 kepçe kaseye alın ve yumurta sarısını ekleyerek çırpın. Kalan sütlaçları küçük kaplara bölüştürün, üzerine yumurtalı sütlaçtan gezdirin. Kapları fırın tepsisine alın. Kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Sütlaçların üzeri kızarınca fırından alın. Fırın sütlaç hazır. ılık ya da soğuk servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!