Karadutlu, Beyaz Çikolatalı Sütlaç

Karadutlu, Beyaz Çikolatalı Sütlaç
04 Kasım 2021

Sevgili Çikolata Şefimiz Gamze Baş'dan az şekerli, çok lezzetli ferah bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Türk mutfağında özel bir yere sahip olan sütlacı, bu kez daha farklı bir şekilde hazırlıyoruz. Karadutlu, beyaz çikolatalı sütlacın öyküsü;

''Dışarı çıkma yasağının olduğu günler. Canımız sütlaç istiyor. Fakat, evde inek sütü bitmiş, badem sütü var. Pirinç bitmiş; yulaf var. Şeker hiç yok; ama gerek de yok. En yeni buluşlar yokluk zamanlarında çıkarmış. Benim için yeni tarifler böyle zamanlarda oluşuyor. 

Şeker yerine ve kıvam verici olarak beyaz çikolatayı kullandığım bir sütlaç yapıyorum.  Buzlukta, biraz donuk karadut ve geçen hafta yaptığım karadut sorbe var. İçine donmuş karadutu, üstüne de sorbeyi ekliyorum. Az şekerli, çok lezzetli, ferah bir tatlı oluyor.  Gözünü kapatıp yesen, sütlaçtan farkı yok.''

Alternatif olarak gerçek sütlaç ve fırında sütlaç tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Karadutlu, Beyaz Çikolatalı Sütlaç için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı yulaf
  • 1/2 badem sütü
  • 200 g beyaz çikolata
  • 15 g karadut

Sorbe için

  • 250 g karadut (Dondurulmuş)
  • 1/2 limonun suyu
Karadutlu, Beyaz Çikolatalı Sütlaç

Nasıl Yapılır

  1. Sorbe için karaduta limon suyunu ilave ederek rondoda püre kıvamına getirin ve dondurucuya koyun.
  2. Yulafların üzerine bir kapta ısıttığınız sıcak sütü ekleyin ve orta/kısık ateşte kenarlarından kaynayıp kıvam alana kadar pişirin. 
  3. Beyaz çikolatayı yulaflı karışıma ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın ve kenara alın.
  4. Karışımı 30-35 dakikada bir,  el mikseriyle 1-2 dakika süreyle karıştırın. Bu işlemi 2-3 kere tekrarlayın.
  5. Karadutu ekledikten sonra 3-4 saat süreyle buzdolabında dinlendirin.
  6. Buzdolabından aldıktan sonra karadut sorbeyi üzerine koyun ve soğuk servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo