ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR GÜLLAÇ

Güllaç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Güllaç tarifi için malzemeler

  • 10 güllaç yufkası
  • 2.5 litre süt
  • 750 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • İri çekilmiş ceviz içi
  • Çilek
  • Nar

Güllaç Nasıl Yapılır

Sütü tencereye alıp ısıtın. Hafif sıcak süte şekeri ekleyip karıştırın. Gül suyunu ilave edin. Güllaç yaprağının parlak kısmı yukarı gelecek şekilde dikdörtgen bir tepsiye serin. Üzerine bir kepçe dolusu şekerli ve gül sulu ılınmış sütten gezdirin. Tüm güllaç yapraklarını bu şekilde tepsiye dizin. Üzerine ceviz serpip rulo şeklinde sarın. Üzerini dilimlenmiş çilek, ceviz içi ve nar taneleriyle süsleyip servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.