ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR FINDIKLI SÜTLAÇ

FINDIKLI SÜTLAÇ

Fındıklı sütlaç
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı sütlaç tarifi için malzemeler

• 2 çay bardağı pirinç (200 g)
• 2 su bardağı su (400 ml)
• 2 lt süt
• Bir tutam tuz
• 1 su bardağı toz şeker (200 g)
• 1.5 çay bardağı toz fındık
• 1 tatlı kaşığı pirinç unu
• 2 yemek kaşığı su
Üzeri için
• İri doğranmış ve kavrulmuş fındık içi
• Tarçın

Fındıklı sütlaç Nasıl Yapılır

  • Pirinçleri bol suda yıkayıp süzün. Tencereye aktarıp üzerine suyu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekince üzerine sütü ekleyin. Arada bir karıştırın ve pirinçler iyice yumuşayıp açılana kadar pişirin.
  • Toz şekeri ve tuzu ilave edip karıştırın. 2 yemek kaşığı suyla inceltilmiş unu da ekleyip tekrar karıştırın. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sütlacı servis kaselerine paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alıp soğutun. Üzerine bolca fındık içi serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!