ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR FINDIKLI SÜTLAÇ

Fındıklı Sütlaç

Fındıklı sütlaç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındıklı Sütlaç Tarifi İçin malzemeler

  • 2 çay bardağı pirinç (200 g)
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 2 lt süt
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı toz şeker (200 g)
  • 1.5 çay bardağı toz fındık
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı su

Üzeri için

  • İri doğranmış ve kavrulmuş fındık içi
  • Tarçın

Fındıklı Sütlaç Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri bol suda yıkayıp süzün. Tencereye aktarıp üzerine suyu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekince üzerine sütü ekleyin. Arada bir karıştırın ve pirinçler iyice yumuşayıp açılana kadar pişirin.
  • Toz şekeri ve tuzu ilave edip karıştırın. 2 yemek kaşığı suyla inceltilmiş unu da ekleyip tekrar karıştırın. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sütlacı servis kaselerine paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alıp soğutun. Üzerine bolca fındık içi serperek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!