Çikolata Soslu Profiterol

Çikolata Soslu Profiterol
30 Kasım 2020

Nefis profiterol tarifi ve pataşu hamuruna buradan ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 18 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolata Soslu Profiterol için

Malzemeler

Hamur için

  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 4 yumurta

Krema için

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 buçuk çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 50 gr margarin

Üzeri için

  • 100 gr bitter çikolata
  • 5~6 çilek
Çikolata Soslu Profiterol

Nasıl Yapılır

  1. Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın.
  2. Derin bir tavada margarini eritin ve kremalı karışımı ekleyin. Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip ılınmaya bırakın.
  3. Margarini geniş bir tencerede eritin. Suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Unu ilave edip çırpma teli ile sürekli çırparak koyu kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar pişirin.
  4. Hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru soğuttuktan sonra yoğurma kabına alın. Yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp soğutun.
  7. Profiterollerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurun. Servis tabağına alıp üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Çilek ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo