ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ÇİKOLATA SOSLU PROFİTEROL

Çikolata Soslu Profiterol

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

18 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolata Soslu Profiterol Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 4 yumurta

Krema için

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 buçuk çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 50 gr margarin

Üzeri için

  • 100 gr bitter çikolata
  • 5~6 çilek

Çikolata Soslu Profiterol Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

  • Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın. Derin bir tavada margarini eritin ve kremalı karışımı ekleyin. Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip ılınmaya bırakın.
  • Margarini geniş bir tencerede eritin. Suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Unu ilave edip çırpma teli ile sürekli çırparak koyu kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar pişirin.
  • Hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru soğuttuktan sonra yoğurma kabına alın. Yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp soğutun.
  • Profiterollerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurun. Servis tabağına alıp üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Çilek ile süsleyip servis yapın.

Özel günlerde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz çikolata soslu dondurmalı profiterol tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!