ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR ŞILLIK

ŞILLIK

4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şıllık tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı süt 1 su bardağı un Yarım su bardağı ceviziçi 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su
Şıllık Nasıl Yapılır

Süt ve unu karıştırın. Teflon tavaya hamuru aktarıp iki tarafını kızartın. Dövülmüş cevizleri hamurun içine aktarıp rulo şeklinde sarın.

Toz şeker ve suyu 15 dakika kaynatın. Hamurun üzerine dökün. Servis tabağına alıp, üzerine tekrar ceviz içi serpin. Kaymakla birlikte servis yapın.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.