ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR LOR DOLAMASI

> LOR DOLAMASI
8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lor dolaması tarifi için malzemeler
  • 250 gr tatlı lor
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un Kızartmak için
  • Ayçiçeği yağı Şerbet için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
Lor dolaması Nasıl Yapılır

*Hamuru için, yumurta, zeytinyağı, kabartma tozu, un ve suyu iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru mutfak tezgahında açıp 20 cm boyunda 5'er cm genişliğinde şeritler kesin.

*Her hamura uzunlamasına lor peyniri paylaştırın. Hamurun kenarlarını yukarıya kaldırarak üzerini kapatın. İki ucunu da birleştirip salyangoz şeklinde içe doğru sarın.

*Şerbeti için, şeker ile suyu kaynatıp soğumaya bırakın.

*Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın. Hazırladığınız lorlu hamurları renkleri pembeleşinceye kadar kızartıp servis tabağına alın. Sıcak hamurların üzerine soğuyan şerbeti döküp ılınınca servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.