ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR LAZ BÖREĞİ

Laz böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Laz böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 14 baklavalık yufka
  • 150 gr tereyağı

Muhallebi için

  • 4 yumurtanın sarısı
  • 7 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu
  • Tuz
  • Karabiber

Şerbeti için

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Laz böreği Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Muhallebi için sütü tencereye alın. Üzerine toz şekeri ilave edip ısıtın. Şerbet için, toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Tereyağını eritin. Yufkaların yarısını tepsiye, her katını yağlayarak dizin. Bir kapta yumurta sarıları, nişasta, pirinç unu, birer tutam tuz ve karabiberi iyice karıştırıp süte ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip ocaktan alın. 10 dakika bekletip yufkaların üzerine dökün. Kalan yufkaları da yağlayıp dizin. Üzerine kalan yağı dökün ve iri kareler halinde kesin. 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk şerbeti üzerine döküp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.