KALBURABASTI

6 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kalburabastı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr margarin (oda ısısında)
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/4 limonun suyu
Kalburabastı hazırlanışı

Bayrama özel şık bir tatlı. Su ve şekeri kaynatıp limon suyunu ekleyin. Tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakın. Margarin, yoğurt, yumurta ve vanilyayı iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp azar azar ekleyerek yoğurun. Gerekirse un ekleyin. Hamurdan parçalar kopartıp elips şeklinde yuvarlayın. Üzerini kevgire bastırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuk şerbeti üzerlerine dökün. 40 dakika dinlendirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!