ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR HANIM GÖBEĞİ

HANIM GÖBEĞİ

4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hanım göbeği tarifi için malzemeler
  • 700 ml su
  • 500 gr un
  • 6 yumurta
  • 1 kg tozşeker
  • 500 ml su
  • 1 limon
  • 50 gr tereyağı kızartmak için
  • Ayçiçeği yağı
Hanım göbeği Nasıl Yapılır

*Tozşeker, 500 ml su ve limon suyunu bir tencerede kaynatarak şurup hazırlayın.

*700 ml suyu kaynatın. Kaynamış suya unu ekleyip karıştırın.

*Tereyağını ekleyip yoğurun. Tezgah üzerinde merdane yardımıyla açın ve ortasını delin.

*Ayçiçeği yağını kızdırın ve hamuru kızartın. Kızaran hamurları şurubun içine atıp dövülmüş antepfıstığı ile süsleyerek ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.