Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15021 Tarif
Çocuk
378 Tarif
Çorba
1371 Tarif
Diyet
4437 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2505 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1447 Tarif
Pratik Yemek
6587 Tarif
Salata ve Meze
1440 Tarif
Sos
496 Tarif
Tatlı
9870 Tarif
Yöresel
2046 Tarif
Popüler Tarifler
Kakaolu Bisküvi
Domates Soslu Gnocchi
Anasayfa
Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Antep Fıstıklı Baklava
Antep Fıstıklı Baklava
18 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi
En Kolay Muhallebi Tarifi
Kolay Kakaolu Kek Tarifi
Tükürük Köftesi Tarifi
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Diyet 10 Dakika Poğaçası Tarifi
Karpuzla Serinlemenin 10 Leziz Yolu
11 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren İlk İsim Belli Oldu!
Az Malzemeyle Fark Yaratan Yoğurtlu 11 Nefis Tarif
Şıhıl Mahşinin Püf Noktaları
Hızlıca Hazırlanıp Buzluğa Atılacak 8 Pratik Yiyecek
Duvaklı Pilavın Püf Noktaları
Antep Fıstıklı Baklava için
Malzemeler
650 g baklavalık un
7 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 silme çay kaşığı karbonat
Açmak için
400 g nişasta
Şerbeti için
1.750 g toz şeker
1 litre su
Antep Fıstıklı Baklava
Nasıl Yapılır
Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 5-10 dakika kaynatın. Unu büyük bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
Yumurta sarılarını ve diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 5 büyük bezeye ayırın. Bu bezeleri de kendi aralarında 20 eşit bezeye bölün. Toplamda 100 küçük beze elde edin.
Tüm bezelerin üzerini temiz bir bezle örtün. Bezeleri tek tek üzerine nişasta serpip pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Her 20 bezeyi bu şekilde açarak üst üste dizin. 20 kat olduğunda oklavayla olabildiğince ince açarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerini Antepfıstığı ile kaplayın. Diğer 20 kat bezeyi de açıp tepsiye yerleştirin.
20’li gruplar halinde tüm bezeler ve fıstıklar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın. Keskin bir bıçakla dilimler kesin.
Tereyağını eritin ve baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerine bir tepsi kapatın ve şerbeti çekene kadar bekletip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Yöresel Tarifler
Bayram Tatlıları
Antep Mutfağı Yemekleri
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Süt Şerbetli Haşhaşlı Tatlı Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
50 Dakika
Yumurtasız Şekerpare Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
75 Dakika
Sarma Kadayıf Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
60 Dakika
Tarak Tatlısı Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
50 Dakika
3 Malzemeli Şambali
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
70 Dakika
Bayrampare Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.