ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ PROFİTEROLLÜ PASTA

Profiterollü Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Profiterollü Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket hazır dolgu kreması
  • 2.5 çay bardağı soğuk süt
  • 6~7 profiterol topu
  • 1 kat hazır pasta tabanı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı granül kahve

Muhallebi için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1.5 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr labne peyniri

Sos için

  • 100 ml krema
  • 200 gr çikolata

Profiterollü Pasta Nasıl Yapılır?

  • Dolgu kreması ve 2.5 çay bardağı soğuk sütü mikserle çırpın ve profiterol toplarının içlerini doldurun.
  • Pasta tabanının tek katını kahve ve 1 su bardağı sütle ıslatın.
  • 2 su bardağı süt, toz şeker, un ve vanilyayı bir tencerede sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ilınınca labne peynirini ekleyin ve mikserle çırpın. Yarısını kekin üzerine yayın.
  • Profiterol toplarını üzerine dizip kalan sosu üzerine gezdirin. Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın.
  • Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Pastanın üzerine çikolata sosunu gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!