PANDİSPANYA ÜZERİNDE PROFİTEROL

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pandispanya üzerinde profiterol tarifi için malzemeler

Şu hamuru için

  • 125 gr margarin
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 yumurta

Profiterol kreması için

  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 25 gr margarin

Sos için

  • 200 gr bitter çikolata
  • 100 ml krema

Pandispanya için

  • 5 yumurta
  • 4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 4 Türk kahvesi fincanı un
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket vanilya

Krema için

  • 140 gr krem peynir
  • 100 ml krema
  • 85 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 250 gr pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı vanilya

Beyaz çikolatalı sos için

  • 250 ml krema
  • 125 gr beyaz çikolata
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
Pandispanya üzerinde profiterol hazırlanışı

Profiterolün kreması için, yumurta sarıları, şeker, un ve sütü tencereye alıp çırpın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyin. Ilınana kadar mikserle çırpın. Beyaz çikolatalı sos için, krema ve beyaz çikolatayı küçük bir tencerenin içine alın. Kısık ateş üzerinde çikolata eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp vanilya esansını ekleyip karıştırın. Sosu ılınana kadar arada karıştırın. Kek arasına süreceğiniz krema için, krem peynir, tereyağı ve kremayı bir kaba alıp mikserle çırpın. Pudra şekerini azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ilave edip 2 dakika daha çırpın. Kremayı buzdolabına alıp soğutun. Şu hamuru için, margarin, su, şeker ve tuzu orta boy bir tencereye alın. Orta ateşte ısıtın. Su kaynamaya başladığında ocağı kısıp unu azar azar ekleyin ve karışım katılaşana kadar pişirin. Tencereyi ocak üzerinden alın. Hamuru çırpma kabına alıp soğutun. Oda ısısındaki yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpın. Hazırladığınız hamuru krema torbasına doldurup yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar şeklinde sıkın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Pandispanya için yumurta aklarını bir kaseye alın. Mikserle kabarana kadar çırpın. Şekeri ekleyip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Başka bir kasede yumurta sarıları, kalan şeker ve sıcak suyu çırpın. Ayçiçek yağı, un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını diğer karışıma ekleyip tahta spatula ile yavaş hareketlerle alttan üste doğru karıştırın. Hazırladığınız harcı içi yağlanmış kelepçeli yuvarlak kalıba doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Pandispanyayı fırından alıp soğutun. Enine ikiye kesin. Krem peynirli kremayı alt parçanın üzerine yayıp diğer parçayı üzerine kapatın. Beyaz çikolatalı sosu üzerine gezdirin. Hamur toplarını fırından alıp soğutun. Kenarlarından bıçakla hafifçe bir delik oluşturun. Kremayı topların içine doldurun. Krema ve küçük parçalar şeklinde kırılmış bitter çikolatayı tencereye alın. Çikolata eriyene kadar kısık ateşte ısıtın. Profiterolleri çikolata sosuna bulayıp pandispanyanın üzerine dizin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!