ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ ANTEP FISTIĞI KREMALI BROWNİE

Antep Fıstığı Kremalı Brownie

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antep Fıstığı Kremalı Brownie Tarifi İçin malzemeler

Brownie için

  • 200 gr bitter çikolata (doğranmış)
  • 130 gr tereyağı
  • ¼ su bardağı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • Yarım su bardağı+2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz

Antep fıstığı kreması için

  • 100 gr beyaz çikolata
  • 100 gr labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 ml krema (soğuk)
  • 1 yumurta sarısı
  • ¼ su bardağı süt
  • 65 gr toz Antep fıstığı

Antep Fıstığı Kremalı Brownie Nasıl Yapılır?

  • Brownie için, tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Birkaç dakika ılındırıp toz şekeri ekleyin ve mikserle çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ilave edip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyin ve spatula ile karıştırın. Un ve kakaoyu elekten geçirerek karışıma ilave edin.
  • Tuzu da ekledikten sonra spatula ile tüm malzemeleri hafifçe karıştırın. Pişirme kabının tabanına ve kenarlarından taşacak şekilde yanlarına yağlı kağıt serin.
  • Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Hazırladığınız brownie karışımını pişirme kabına aktarın ve 40 dakika fırında pişirin. Fırından alıp ılımaya bırakın.
  • Antep fıstığı kreması için, tereyağı, süt ve çikolatayı bir kapta eritin. Bir iki dakika ılındırıp yumurta sarısını ekleyin ve mikserle çırpın.
  • Başka bir kapta soğutulmuş kremayı mikserle çırparak kabartın. Beyaz çikolatalı karışımı ekleyip birkaç dakika birlikte çırpın.
  • Toz fıstığı ve labne peynirini de ekleyip 2 dakika daha karıştırın. Hazırladığınız kremayı buzdolabına alın.
  • 1 saat kadar beklettikten sonra kalıptan çıkardığınız brownie’nin üzerine yayın. Buzdolabında 1 gün beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!