ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ NARLI VE FRAMBUAZLI PAVLOVA

Narlı Ve Frambuazlı Pavlova

Farklı çeşitleri olan kivili pavlova ve pavlova tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Narlı Ve Frambuazlı Pavlova Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta akı
  • 200 gr pudra şekeri
  • 1 paket krem şanti
  • 1 tutam tuz
  • 1 küçük kase nar tanesi

Sosu için

  • 40 gr pudra şekeri
  • 2 damla limon suyu
  • 1 kase frambuaz

Narlı Ve Frambuazlı Pavlova Nasıl Yapılır?

  • Yumurta aklarını bir kaba aktarın. Bir tutam tuz ile pudra şekeri ekleyip mikserle parlak, pütürsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Fırın kağıdı üzerine 20 cm çapında bir yuvarlak çizin ve merengi kaşık yardımı ile üzerine yayın ama ortasında boşluk yaratın (donut gibi).
  • Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 2 saat kuruyana kadar pişirin. Fırının kapağını açın ve merengi fırının içinde soğumaya bırakın.
  • Krem şantili karışım için paket üzerindeki tarifi uygulayıp yoğun bir şanti hazırlayın. Sosu için frambuazı püre haline getirin.
  • Süzgeçten geçirip tohumlarını temizleyin. Pudra şekeri ve iki damla limon suyunu ilave edin.
  • Çırpın ve ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Merengi servis tabağına aktarın.
  • Ortasındaki boşluğa krem şanti doldurun. Üzerini sos ve meyvelerle süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!