ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MİLFÖYE SARILI ARMUT POŞE

Milföye Sarılı Armut Poşe

Milföye sarılı armut poşe

Mevsiminde Yemek Ekim yarışmasından bu şahane tarif Bahar Yılmaz'dan geliyor.

Bahar Yılmaz
@baharyilmaztr

Bahar’ın Notu
“Şekeri az olan bir tart hamuru ile aynı kombinasyonu düşünürken buzlukta kalan son iki adet milföyü değerlendirmek cazip geldi. Ilık olarak servis edilen bu tatlıyı ilk kesişinizde çıtır çıtır milföyün sesi, hafif sulu aromalı armutun tadı ve çikolatayla birleşimi bence gayet uyumlu oldu.”

Aydanca Yorum
Sonbaharda son günlerini yaşayan armut çok naif bir meyve olduğu için bu tarifteki gibi kullanım alanı çok pratik olmalıdır. 

Armut yemeye doyamayanları için karamel soslu armut ve armutlu rustik tart tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Milföye Sarılı Armut Poşe Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet orta boy armut
  • 500 ml su
  • 150 g toz şeker
  • 1 adet portakalın kabuğu (Rendelenmiş)
  • 1 adet portakalın suyu
  • 5-6 adet tane karabiber
  • 3-4 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 adet milföy hamuru (10 x 20 cm)

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker 
  • 1 adet yumurta sarısı 
  • Pudra şekeri (İsteğe bağlı)

Çikolata sos için

  • 100 g bitter çikolata: (%54 )
  • 100 g krema

Milföye Sarılı Armut Poşe Nasıl Yapılır?

  • Armutları dikine soyun. Taban kısımlarını düz durabilmeleri için eşit boya keserek düzeltin.
  • Poşelemek için su, şeker, portakal suyu, rendelenmiş kabuğu ve baharatları bir tencerede karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısarak içine armutları dik olarak yerleştirin ve kapağını kapatarak orta ateşte 20 dakika süreyle orta yumuşak kıvama gelene kadar pişirin.
  • Pişen armutları aromalı sudan zarar vermeden süzerek alın ve oda sıcaklığına gelince 10 dakika süreyle buzlukta bekletin. Daha sonra buzluktan çıkararak kağıt havluyla nemini alın.
  • Milföyü buzluktan çıkartıp 7-8 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra bi merdane ile hafif inceltin ve her bir hamuru dikine 2 cm’lik şeritler halinde kesin.
  • Hazırladığınız armutların en üstünden başlayarak hamuru etrafına sarın.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, esmer şeker serperek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20 dakika süreyle üzerleri koyu altın sarısı renk alana dek pişirin.
  • Çikolata sosu için kremayı kaynama seviyesine gelene kadar ısıtın ve çikolataların üzerine ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın. (Eğer kullandığınız çikolata büyük taneli ise ufaltmanız ya da benmaride eritmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.)
  • Armutları servis tabağına alın ve çikolata sosu ile birlikte ılık servis edin.
  • Az şekerli bir tatlı olduğu için isteğe bağlı olarak sütlü çikolata da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!