ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KARAMEL SOSLU ARMUT

Karamel Soslu Armut

Karamel soslu armut

Mevsimin en taze armutları ile hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Armudu sade bir şekilde tüketmek yerine, karamel sos ve dondurma ile tatlandırarak sofralarınızı güzelleştirin. Aroma katmak için tarçın, vanilya ve yıldız anason kullanabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, karamel soslu armut tatlısı nasıl yapılır sorusu için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçebiliriz.

Ev yapımı karamel tarifini defterinize eklemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karamel Soslu Armut Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet büyük boy armut
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4 adet karanfil
  • 1 adet çubuk vanilya (isteğe göre)
  • 1 adet çubuk tarçın

Karamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 40 gram tereyağı
  • 2-3 damla limon suyu
  • 100 ml. sıvı yağ

Karamel Soslu Armut Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak armutları bol su ile yıkayıp kurulayın.
  • Sap kısımlarına zarar vermeyecek şekilde armutların kabuklarını soyun.
  • Taban kısımlarını düzleştirdikten sonra, çekirdeklerini oyacak yardımıyla çıkartın.
  • Geniş bir tencerenin içerisine toz şeker ve suyu alın. Şeker eriyene kadar kaşıkla karıştırın.
  • Vanilya çubuğunun ortasına bir çizik atın. Şeker eridiğinde çubuk tarçın ve vanilyayı da tencereye ekleyin.
  • Armutların üst kısmına bir adet karanfil yerleştirin. Armutları tencereye dik olacak şekilde koyun.
  • Tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Karamel sos hazırlamak için; Derin bir sos tavasına su, limon suyu ve toz şekeri alın.
  • Erimeye başlayan toz şekeri karıştırmayın. Bunun yerine arada kabı sallayın.
  • Karışım sütlü bonbon rengini aldığında, içerisine soğuk tereyağı ekleyin.
  • Kısık ateşte pişen karamel karışımına sonunda krema ekleyip hızlıca karıştırın.
  • Karamel sosunu 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Sos sıcakken seramik veya cam bir kavanoza boşaltın. Kısa süre bekleyin.
  • Pişen armutları soğuması için servis tabağına alın. Üzerinde hazırladığınız karamel sosu gezdirin.
  • Karamel soslu armutları, vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Karamel Soslu Armut tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Karameli hazırlarken şekeri kısık ateşte eritin. Yüksek ateş şekerin yanmasına neden olur.
  • Yoğun bir tat istiyorsanız, su ve şeker yerine üzüm pekmezi de kullanabilirsiniz.
  • Normal su yerine, vişne suyu da kullanabilirsiniz.
  • Keskin tatları seviyorsanız, 1 adet yıldız anason ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!