ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR KANYAKLI VE ELMALI TOPLAR

Kanyaklı ve elmalı toplar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kanyaklı ve elmalı toplar tarifi için malzemeler

  • 2 paket pötibör bisküvi2 çorba kaşığı kakao200 gr bitter çikolata2 kırmızı elma1 kahve fincanı süt2 çorba kaşığı kanyakÜzeri için:4 çorba kaşığı toz hindistancevizi4 çorba kaşığı file badem4 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı

Kanyaklı ve elmalı toplar Nasıl Yapılır

Bisküvileri robotta ezip toz haline getirin. Çikolatayı rendeleyin ya da bıçakla kıyın. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. 

Bisküvileri bir kaba alın. Elma, çikolata, süt, kakao ve kanyağı ekleyip hamur kıvamında yoğurun. 

Karışımı bir kaba alıp buzdolabında dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Antepfıstığı, hindistancevizi ve file bademe bulayıp servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.