ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ERİKLİ HAMUR TATLISI

Erikli Hamur Tatlısı

Erikli hamur tatlısı

Mevsiminde Yemek Ekim yarışması lezzetlerinden Seda Genç'ten erikli hamur tatlısı tarifi.

Seda Genç
@sedakircali

Seda’nın Notu
“Bu tarifi seçme nedenim bence ekim ayının en güzel meyvesi olan mürdüm eriğini alışılmışın dışında ama aynı zamanda lezzetli bir tarifle denemek istememdi. Patates ve erik her ne kadar uyumsuz gibi görünse de sonucu oldukça şaşırtıcı ve lezzetliydi. Ayrıca ekşi kremalı sos ile lezzetinin daha da arttığını düşünüyorum.”

Aydanca Not
Seda Genç, her zaman ilginç tarifler gönderir. İlginç olansa bu sıra dışı tariflerin tanıdık malzemelerle yapılması. Herkesin yapabileceği bu tarifi de sonbaharın en önemli meyvesi kırmızı erikle! Şüphesiz farklı ve bir o kadar da merak edilesi. Ben de en kısa zamanda deneyeceğim!

Milföye sarılı armutlu poşe ve armutlu cevizli cheesecake tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

14 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Erikli Hamur Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1 kg mürdüm eriği (Olgun)
  • 350 g un
  • 300 g galeta unu
  • 250 g + 4 kaşık şeker
  • 50 g tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 1 kaşık toz tarçın
  • 1 tutam tuz

Erikli Hamur Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritin ve üzerine galeta ununu ilave ederek rengi değişene kadar kavurun.
  • Şekeri ekleyerek bir süre daha karıştırmak suretiyle kavurmaya devam edin. Tencerenin altını kapatın ve tarçını ilave ederek soğumaya bırakın. 
  • Eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve 4 kaşık şeker ile harmanlayın. (Eğer erikleriniz yeterince tatlı değil ise ayrıca göbeklerini şeker ve bir miktar tarçın ile doldurup kapatın.)
  • Çubuk tarçın ilave edilmiş suda patatesleri haşlayın ve ezin. Daha sonra yumurta, sıvı yağ ve unu ilave ederek yoğurun. (Patatesin cinsine göre un miktarı değişeceği için unu kontrollü ekleyin.)
  • Unlanmış tezgah üzerinde birkaç dakika daha yoğurduktan sonra hamuru eşit parçalara ayırın. Ellerinizi unlayın, hamuru yuvarlak şekilde açıp ortasına erik koyarak sıkıca kapatın.
  • Bir tencerede tuz ilave edilmiş su kaynatın. Orta kısık ateşte hamurları suya bırakın.
  • Hamurlar su yüzeyine çıktıktan sonra 3-5 dakika daha haşlayın. Haşlanan hamurları hazırladığınız galeta ununa bulayın. Sıcak ya da soğuk servis edin.
  • Üzerine pudra şekeri serpebilir ya da ekşi krema, vanilya özütü ve tarçın ile hazırlanmış bir sos ile servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!