Armutlu Cevizli Cheesecake Tart

Armutlu Cevizli Cheesecake Tart
09 Kasım 2021

Mevsiminde Yemek Ekim yarışması lezzetlerinden armutlu cevizli cheesecake tart tarifi.

Hidayet & İlker Yenen
@hidosilkermutfakta

Hidayet & İlker’in Notu
“Dile kolay 9 yıldır devam eden bir yarışma. İnanılmaz tarifler yarıştı bunca zaman. Ve yıllar içinde katılımcı sayısı, tariflerin kalitesi ve çeşitliliği de arttı. Bunca kaliteli hesap arasından nasıl fark edilecektik? Baharat kullanmayı, farklı lezzetleri çarpıştırmayı çok seven bir çift olarak tarifimiz klas ve zarif olmalı, doğru malzemeler doğru şekilde birleştirilmeliydi. Herkes kolayca yapabilmeli ama “offf bu ne” dedirtmeliydi. Umarız deneyen herkes böyle düşünür. 

Aydanca Yorum
Her yıl bu etkinliğe çok güzel tarifler bırakan Yenen çifti, bu yıl da birden fazla tarifle katılım gerçekleştirdiler. Her biri çok güzeldi, içlerinden birini seçmek gerçekten zordu. Sanırım bu tartın stylingine vuruldum.

Armut sevenler için karamel soslu armut ve armutlu turta tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armutlu Cevizli Cheesecake Tart için

Malzemeler

Tart tabanı için

  • 125 g tereyağı (Küp doğranmış ve buz gibi)
  • 250 g soğuk un
  • 60 g pudra şekeri
  • 2 g toz tarçın (1 çay kaşığı)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Labneli dolgu için

  • 400 g labne peynir
  • 1/2 paket krema (100 g)
  • 2 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker (100 g)
  • 1 silme yemek kaşığı mısır nişastası (15 g)
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Ara katman için

  • 70 g ceviz içi (İri kıyılmış)
  • 1 fiske yaprak tuz
  • 1/2 çay kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 2 adet iri armut

Şerbet için

  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı kurutulmuş yasemin çiçeği
  • 2 adet yıldız anason
Armutlu Cevizli Cheesecake Tart

Nasıl Yapılır

  1. Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın ve karıştırarak kaynatın. Yıldız anason ve yasemin çiçeklerini ilave edin.
  2. Kıvamı koyulaşınca 3-4 damla limon suyu sıkıp ocaktan alın ve süzerek soğumaya bırakın. 
  3. Armutları yıkadıktan sonra boylamasına 0,5 cm kalınlığında kestikten sonra yayvan bir kaba alın. Soğuk şerbeti üzerine dökün ve streç filmle kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin. 
  4. Tart malzemelerini karıştırma kabına alarak klasik bir tart hamuru hazırlayın.
  5. Streç film ile sararak 1 saat buzdolabında beklettikten sonra açın ve dikkatlice 28 cm’lik tart kalıbına alın. 10 dakika daha buzdolabında dinlendirdikten sonra fırına almadan önce çatalla tabanına rastgele delikler açın.
  6. Üzerine pişirme kağıdı ile ağırlık yapması için biraz bakliyat koyun ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. 
  7. Bu sırada labneli dolgu için labne hariç diğer malzemeyi bir karıştırma kabına alarak güzelce karıştırın. Ardından labneyi de ekleyerek homojen hale gelene dek karıştırmaya devam edin.
  8. Ceviz içini yağsız tavada iyice kavurun. Güzel kokusu çıkıp gevrekleşince tereyağını ve tuzunu atıp hemen ocaktan alın. 
  9. Tartı fırından çıkarın ve üzerindeki bakliyatları alın. Kavurduğunuz cevizi tabana eşit olarak serpiştirin.
  10. Üzerine labneli harcı dikkatlice yaydıktan sonra önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırına koyun. 20 dakika sonra armut dilimlerini nazikçe üzerine dizin ve birlikte 10 dakika kadar daha pişirin.
  11. Pişen tartı mümkünse bir gece buzdolabında beklettikten sonra ceviz ve nane yaprakları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo